Wyroby Kościuszko Pulpety w sosie grzybowym z ziemniakami 840g
Pulpety w sosie grzybowym z ziemniakami 840g Wyroby Kościuszko
Przygotowane wg. tradycyjnych receptur z mięsa wieprzowego i namaczanej w mleku bułce, a przyrządzone w sosie grzybowym.
Produkt Premium swój znakomity smak zawdzięcza tradycyjnej recepturze, pozbawionej chemii i konserwantów.
Zawsze pod ręką, smaczne i pożywne danie nie wymagające gotowania. To doskonały posiłek dla dwóch, trzech osób. Wygodny bo sterylizowany, nie wymaga warunków chłodniczych, znakomity w domu i na wyjeździe.
Sposób przygotowania:
Rekomendowany: Garnek/Rondelek: zawartość opakowania przełożyć do garnka, podgrzewać na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.
Mikrofala 750W: połowę zawartości opakowania przełożyć do głębokiego talerza/miski i podgrzewać 3,5 do 4 minuty.
Przygotuj inaczej:
Otwartą puszkę umieścić na średnio rozgrzanym grillu. Po uzyskaniu odpowiedniej temperatury, za pomocą uchwytu lub rękawicy, wyłożyć produkt do przygotowanego wcześniej naczynia. (nie dotykać gorącej puszki ręka).
Warunki przechowywania:
Przechowywać w temperaturze 2 - 25 °C. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 2 - 7 °C do 24 godzin.
Składniki: pulpety wieprzowe 32 %: (mięso wieprzowe 92 %, bułka tarta (mąka PSZENNA, woda, sól, drożdże), masa JAJOWA, sól, solanka do mięsa kulinarnego (skrobia, błonnik PSZENNY bezglutenowy, białka MLEKA), pieprz)), ziemniaki 33 %, sos pieczarkowy 35 %: (woda, pieczarki, cebula, mąka PSZENNA, ŚMIETANA 30 % tłuszczu, mix tłuszczowy (tłuszcz roślinny 64 %, tłuszcz MLECZNY 12 %), czosnek suszony, przyprawy). Może zawierać: soję, gorczycę, seler. Produkt poddany procesowi sterylizacji.
Wartość energetyczna w 100g produktu 588 kJ / 141 kcal
*Drugie zdjęcie przedstawia propozycję podania potrawy.